strona główna kontakt

Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

NASZA MARKA


Opis

Margaryna 80 GHM

Bardzo dobrej jakości margaryna produkowana na bazie rafinowanych nieutwardzonych olejów roślinnych pochodzenia krajowego i tropikalnego.
Jest doskonałym produktem tłuszczowym do wypieków ciast kruchych, tart, mazurków, bab piaskowych, keksów, sękaczy, herbatników, itp. Szczególnie polecana do sporządzania ciast drożdżowych oraz biszkoptowo-tłuszczowych.
Zawartość tłuszczu: min. 80% / min. 70%

Kartony wyłożone folią PE, 10 kg; Paleta 960 kg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze od +10°C do +15°C
Rekomendowana temperatura stosowania 18-20°C

 

Margaryna 70 GHM

Bardzo dobrej jakości margaryna produkowana na bazie rafinowanych nieutwardzonych olejów roślinnych pochodzenia krajowego i tropikalnego.
Jest doskonałym produktem tłuszczowym do wypieków ciast kruchych, tart, mazurków, bab piaskowych, keksów, sękaczy, herbatników, itp. Szczególnie polecana do sporządzania ciast drożdżowych oraz biszkoptowo-tłuszczowych.
Zawartość tłuszczu: min. 80% / min. 70%

Kartony wyłożone folią PE, 10 kg; Paleta 960 kg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze od +10°C do +15°C
Rekomendowana temperatura stosowania 18-20°C

 

Margaryna 80 Mistrzowska GHM

Bardzo dobrej jakości margaryna produkowana na bazie rafinowanych olejów oraz tłuszczów roślinnych w tym utwardzonych pochodzenia krajowego i tropikalnego.
Doskonała margaryna o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji piekarsko-ciastkarskiej. Rekomendowana do przygotowywania wszelkiego rodzaju ciast drożdżowych, biszkoptowo-tłuszczowych, półfrancuskich i kruchych oraz kremów. Posiada bardzo dobre właściwości napowietrzające.
Zawartość tłuszczu: min. 80%

Kartony wyłożone folią PE, 10 kg; Paleta 960 kg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze od +10°C do +15°C
Rekomendowana temperatura stosowania 18-20°C

 

Frytura do smażenia GHM

Frytura GHM jest 100% tłuszczem roślinnym do smażenia otrzymywanym z rafinowanego oleju palmowego.
Frytura GHM jest tłuszczem do smażenia o wszechstronnym zastosowaniu. Doskonale nadaje się do przemysłowego (ciągłego) jak również wsadowego smażenia frytek, chipsów, warzyw, Paczków, itp. Może być używana do głębokiego i powierzchniowego smażenia produktów spożywczych.

Kartony wyłożone folią PE, 20 kg; Paleta 900 kg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze max +15°C

Babka piaskowa Economy GHM

Mieszanka biszkoptowo - tłuszczowa do wypieku babek piaskowych o ładnej, puszystej strukturze miękiszu, dużym nawilgotnieniu oraz delikatnej skórce.

Mieszanka gwarantuje łatwość i szybkość wykonania babek oraz tą samą dobrą jakość wypieków za każdym razem.

 

Ciasto czekoladowe Economy GHM

Mieszanka ciasta biszkoptowo - tłuszczowego o mocno czekoladowym smaku. Dzięki zawartości wysokiej jakości kakao gwarantuje niepowtarzalny pyszny smak i stanowi doskonałą propozycję na wszelkiego rodzaju ciasta z owocami, kruszonką lub kremem.

 

Kaltkrem GHM

KALTKREM GHM (koncentrat deseru-kremu w proszku o smaku waniliowym)
Dozowanie: 350-400g na 1 litrzimnej wody.
Przygotowanie: składniki wymieszać mikserem przez ok. 2-3minuty na wysokich obrotach. Gotowy krem wykorzystać w dalszej produkcji cukierniczej.
Przeznaczenie konsumenckie: Produkt gotowy do spożycia po uprzednim przygotowaniu wg receptury podanej na etykiecie. Produkt przeznaczony jest do stosowania w cukierniach i piekarniach. Nie może być wprowadzony do obrotu detalicznego
Cechy sensoryczne: Wymagania organoleptyczne przed przyrządzeniem:
a. Konsystencja – sypka
b. Wygląd – dopuszczalne występowanie zbryleń składników
rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów.
Wymagania organoleptyczne po przyrządzeniu:
a. Smak, zapach – zbliżony do smaku deklarowanego w nazwie
deseru, niedopuszczalne posmaki obce.
b. Konsystencja – charakterystyczna dla danego deseru.
Alergeny: Produkt zawiera białka mleka i surowce z zawartością SO2.
Wyprodukowane w zakładzie w którym stosowane są również: seler,
gluten, jaja w proszku, soję, orzechy i sezam.
Masa netto: 10 kg
Skład : Cukier puder, skrobia modyfikowana (ziemniaczana), serwatka w proszku,
mleko chude w proszku, alginian sodu - stabilizator, karagen – substancja
zagęszczająca, B-karoten i ryboflawina – barwniki, aromat.
Dopuszczalne poziomy zanieczyszczeń
- Obecność zanieczyszczeń mechanicznych niedopuszczalna
- Obecność szkodników i ich pozostałości niedopuszczalna
Zawartość zanieczyszczeń ferromagnetycznych
(ogólna ilość) nie więcej niż 2,5 mg
- wielkość liniowa jednostkowa nie więcej niż 0,3 mm
- masa jednostkowa nie więcej niż 0,4 mg
- Zawartość metali ciężkich Pb – 0,3mg/kg; Cd – 0,05mg/kg
- Listeria monocytogenes n = 5, c = 0, m/M = 100 jtk / g
- Salmonella n = 5, c = 0, m/M = nieobecne w 25 g
- Enterobacteriaceae n = 5, c = 0, m/M = 10 jtk / g
- Gronkowce koagulazo-dodatnie n = 5, c = 2, m/M = 10 jtk / 100 jtk
Zanieczyszczenia wg
- Rozporządzenia Komisji (WE) NR 1881/2006 z dnia.19.12.2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne
poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych
- Rozporządzenia Komisji (WE) NR 2073/2005 z dnia.15.11.2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych
dotyczących środków spożywczych
Materiał opakowaniowy: worki papierowe, trójwarstwowe, wewnątrz niebielone, pokryte polietylenem.
Waruki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze nie większej niż 24°C i wilgotności względnej powietrza nie większej niż 75%.

Okres trwałości: 12 miesięcy od daty produkcji oryginalnie zapakowane.

Produkt nie zawiera surowców modyfikowanych genetycznie (NON GMO)

 

6 ziaren GHM

Wieloziarnista mieszanka starannie dobranych ziaren podnosząca walory odżywcze tradycyjnego pieczywa, jak również ciekawy element dekoracyjny dla dużego asortymentu wypieków. Regularne spożywanie pieczywa z jej udziałem powoduje oczyszczanie organizmu z toksyn.
- wzbogaca codzienną dzietę
- nadaje pieczywu niepowtarzalny smak i aromat
- jej użycie zwiększa wydajność i znacznie przedłuża świerzość pieczywa
- może służyć jako dodatek do pieczywa, tworząc możliwość wprowadzenia nowego, szerszego asortymentu
- przewidzianą ilość mieszanki zalać ciepłą wodą w stosunku 1:3 około 15 - 30 min przed sporządzeniem ciasta.

Skład: płatki żytnie, płatki owsiane, siemię lniane, słonecznik, otręby żytnie, płatki sojowe.

 

Cream Patissiere GHM

Krem do ubijania do ciast i deserów-1litr
Składniki:
woda,częściowo utwardzony tłuszcz roślinny,cukier,stabilizator ( E420i, E460i, E466 ),
emulgator ( E472b, E322, E471), proteiny mleka, sól, aromat, regulator kwasowości (E340ii, E331iii), barwnik (E160a).

Przechowywanie:
nieotwarte – dla optymalnej funkcjonalności produktu i jego stabilności przechowywać w stałej temp.2-18ºC. Nie zamrażać.
otwarte - chłodzić w temp.2-8ºC i zużyć w przeciągu 7 dni.
Data ważności na opakowaniu.

Wskazówki użycia:
przed ubiciem schłodzić przez 24 godziny(najlepszy rezultat w maksymalnej temp.5ºC). Ubijać w schłodzonej misce,aż do otrzymania pożądanej piany. Ubity produkt trzymać schłodzony pod przykryciem. Produkt po ubiciu może zostać zamrożony.

Informacje o wartościach odżywczych produktu:
Energia: 1210kJ/290kcal
Proteiny: 0,6g
Węglowodany: 11g
z których cukier stanowi: 10g
Tłuszcz: 28g
z których nasycone: 27g
Błonnik: 0,3g
Sód: 0,02g

 

Worki z jonami srebra GHM

Worki wielokrotnego użycia wykonane są ze specjalnego materiału zawierającego w swej wewnętrznej warstwie jony srebra, które poprzez swoje antybakteryjne działanie podnoszą higieniczne walory tych worków.
Jony srebra hamują rozwój bakterii i zapobiegają powstaniu niepożądanych zapachów, dzięki temu produkt ten jest idealny pod względem sanitarnym i estetycznym. Pomimo wielokrotnego prania worki te nie tracą nic ze swoich właściwości ,jakości oraz trwałości. Worki z jonami srebra spełniają wszystkie wymogi sanitarne.

ghm

41-500 Chorzów
ul. Katowicka 115
tel. (32) 241 08 12
fax (32) 241 08 23
www.ghm.pl
e-mail: ghm@ghm.pl

Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

Strona główna Udziałowcy Promocje Historia GHM Marka własna Nasi dostawcy
Wykon: Kreatif Studio